Skip to content Skip to footer

Μην σταματήσεις να πιστεύεις στο θαύμα σου…

Ένα θαύμα. Αυτό ένιωθα πάντα πως χρειαζόμουν για να γίνω μαμά. Από τα 22 μου ήξερα πως για μένα η μητρότητα δεν θα ήταν κάτι εύκολο. Δικερος μητρα, κλειστές σάλπιγγες και τέλος… στα 32 μου πρωιμη ωοθηκικη ανεπαρκεια. Κάθε φορα που ανακαλυπτα καποιο απο όλα αυτα έβλεπα και το όνειρο μου να γίνω μαμά να απομακρύνεται όλο και πιο πολύ!

Και ξαφνικά…ενα θετικό τεστ εγκυμοσύνης που κατέληξε όμως σε παλινδρομη κύηση. Μα πως εγινε η συλληψη? Αυτό αναρωτιόμουν και η απάντηση του τότε γιατρού μου ήταν “τυχαίο γεγονός”.

Έτσι λοιπόν…μετά από αυτό το τυχαίο γεγονός ακολούθησαν κ άλλες άκαρπες προσπάθειες για καποια χρόνια (με άντρα ναυτικό τα χρόνια έμοιαζαν αιωνες) και μια αποτυχημένη σπερματεγχυση.

Αυτό το τυχαίο που είχε συμβεί ομως ηταν που με εκανε να μην χασω την πιστη μου και να ελπιζω πως ίσως  συμβαίνουν και θαυματα, αρκει να πιστέψεις σε αυτά και να βρεις τον κατάλληλο γιατρο να σε βοηθήσει.

Λίγο αργότερα κι αφού ενιωθα πως δεν ειχα εμπιστοσύνη πλεον στον τοτε γιατρο μου, αποφάσισα να ζητήσω βοήθεια από έναν ειδικό στις εξωσωματικές ώστε να μην περνάνε κι άλλο τα χρόνια .

Ρώτησα πέντε γυναίκες που πάλεψαν με την υπογονιμοτητα…και οι πέντε εντελώς τυχαία μου είπαν ένα όνομα,  Σφακιανουδης!

Από την πρώτη κιόλας επίσκεψη ήξερα πως αυτός θα είναι ο γυναικολόγος μου!  Με κανέναν άλλον δεν είχα νιώσει τόση ασφάλεια. Κανενός άλλου τα λόγια δεν είχα εμπιστευτεί τόσο. Γλυκύτατος, χαμογελαστος, ήρεμος, χωρις τα περιττά  λόγια άλλων συναδέλφων του που άκουγα τόσα χρόνια και με απίστευτες γνωσεις πανω στο αντικείμενο του. Μας ζήτησε  να κάνουμε κάποιες εξετάσεις, που κανένας αλλος γιατρος δεν μπηκε στον κοπο να σκεφτεί αν ηταν απαραίτητες και η προσέγγιση του στο προβλημα μου ηταν ακριβώς αυτη που έπρεπε. Αυτές οι εξετάσεις έπρεπε να γίνουν αφου αδιαθετησω ωστε να δουμε πως θα προχωρούσαμε και πόσο χρόνο είχα!
Έφυγα από το ιατρείο του πιο αισιόδοξη από ποτέ και περίμενα. Δεν αδιαθετησα ομως ποτε…

Το θαύμα μου ήταν εδώ…κόντρα σε όλες τις προβλέψεις!

Δυο χρόνια μετά, κρατάω στην αγκαλιά μου και το δεύτερο θαυματακι μου και η καρδιά μου είναι γεμάτη ευγνωμοσύνη και αγάπη! Μην σταματάτε να πιστεύετε!!! Απευθυνθείτε σε ανθρώπους που θα σας εμπνευσουν κ μην ξεχνάτε πως οταν θέλουμε κάτι πολύ…καποια στιγμή η ζωή θα μας ο φέρει!
Για τον γιατρό μου τι να πω ???

Ο κ. Σφακιανουδης δίπλα μου σε κάθε εξέταση, σε κάθε αγωνία μου να με στηρίζει μέχρι τέλους. Εξαιρετικός επιστήμονας, μα πάνω απ όλα εξαιρετικός άνθρωπος με τεράστια υπομονή. Μπορεί να μην προχωρήσαμε τελικά σε εξωσωματική, ειλικρινά όμως δεν ξέρω την πορεία της εγκυμοσύνης μου αν δεν είχα αυτόν τον γιατρό !
Θυμάμαι ρώτησα κάποια στιγμή τον άντρα μου, “Καλά δεν φοβηθηκες καθόλου όταν ήταν να γεννήσω”?

Η απάντηση του ήταν “Με τον Σφακιανουδη για γιατρό σου τι να φοβηθω ?”

Ένα μεγάλο ευχαριστώ μόνο μπορώ να του πω που πάντα θα τον θεωρω το γουρι μου και που καθε του κουβεντα ηρεμουσε την ψυχή μου. Οπότε με ρωτάνε ποιον γυναικολόγο εχω, λέω το όνομα του με τεράστια περηφάνια και συγκίνηση γιατί έζησα από κοντά πόσο “άνθρωπος” είναι μέσα στον σκληρό κόσμο της υπογονιμοτητας!
Ενα ακομα μεγάλο ευχαριστώ στην Σταυρούλα μου, την αγαπημενη μαια  και φιλη μου πλεον που ήταν πάντα εκεί να μου απαντήσει την καθε “κουλή” ερώτηση, που 9 μήνες ο ψυχαναγκασμος της και η αγάπη της γι αυτό που κάνει με έσωσε από πολλές επικίνδυνες κατάστασεις και που τελος με βοήθησε να έχω δύο εκπληκτικους τοκετους που θα θυμάμαι για πάντα.

Τέλος ένα ευχαριστώ και στην κ.Δεμπεγιωτη, την υπέροχη ενδοκρινολογο μου !

Να είστε ολοι σας καλα…να βοηθάτε κάθε γυναίκα να αποκτήσει κ αυτή το δικό της θαύμα!

Σας ευχαριστούμε για όλα όσα κάνατε για εμάς…τα Κουβαδακια!