Skip to content Skip to footer

Ο καλύτερος μεσολαβητής

Το άρθρο με έκανε να αναθαρρήσω δεδομένου ότι το πρόβλημά μου ήταν η ποιότητα και η ποσότητα των ωαρίων λόγω ηλικίας, και οι φωνές που μου έλεγαν ότι η λύση για μένα θα ήταν τα δανεικά ωάρια πλήθαιναν… «Λύση» που τόσο εγώ όσο και ο σύντροφός μου αποκλείαμε.

Επισκέφτηκα το ιατρείο του Κώστα για πρώτη φορά στις 31/5/2017. Με εντυπωσίασε η ωμή του ειλικρίνεια από το πρώτο ραντεβού. Μου είπε χαρακτηριστικά «Οι πιθανότητες να τα καταφέρεις στην ηλικία σου (ήμουν ήδη 43,5) με δικά σου ωάρια είναι κάτω του 1%. Έχω όμως γυναίκες και 44 και 45 που τα κατάφεραν.».
Θυμάμαι ακόμα πως κατέβαινα την 17ης Νοεμβρίου εκείνο το απόγευμα. Προσγειωμένη δεν θα πω. Με είχαν ήδη προσγειώσει οι οκτώ έως τότε αποτυχημένες εμβρυομεταφορές, με μοναδικό αποτέλεσμα μία βιοχημική κύηση που ψυχολογικά ήταν πιο δύσκολη και από τα υπόλοιπα τελείως αρνητικά αποτελέσματα. Μία αχτίδα ελπίδας είχε φανεί. Ήξερα ότι ο δρόμος θα ήταν δύσκολος και μακρύς. Ήμουν όμως αποφασισμένη να δώσω χρόνο στον νέο μου καθοδηγητή που με είχε κερδίσει με την πρώτη!

Δεκατρείς μήνες μετά προχωρήσαμε στην πρώτη εμβρυομεταφορά τεσσάρων εμβρύων. Παραμονή της ονομαστικής μου γιορτής έλαβα τα πιο υπέροχο δώρο: μία χορταστική χοριακή! Μετά από οκτώ περίπου μήνες και μία ανέλπιστα ομαλή εγκυμοσύμη έφερα στον κόσμο το κοριτσάκι μου και το αγοράκι μου. Ένα διπλό θαύμα…

Όταν με επισκέφτηκε μετά τον τοκετό στο δωμάτιο μου στο μαιευτήριο και του είπα: «Κώστα μου τι μου χάρισες!!» αμέσως μου απάντησε: «Όχι εγώ, εγώ ήμουν απλά ο μεσολαβητής.»

Μαρίνα