Skip to content Skip to footer

Κώστα Σφακιανούδη σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, έφερες τον ήλιο στο σπίτι μας!

Αυτό που πρώτα από όλα έχω να πω είναι πως ο Κώστας Σφακιανούδης, ο Κώστας τώρα πια για εμάς, είναι άνθρωπος με τσαγανό. Όταν όλοι οι υπόλοιποι γιατροί διακεκριμένοι και μη, μας είπαν καλύτερα να τα παρατήσετε, αυτός αφού μελέτησε με προσοχή τον βαρύ φάκελό μας, είπε πως εγώ έχω βάσιμους λόγους να πιστεύω πως μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μας πήρε όπως χαρακτηριστικά είπε επ’ ώμου, επιστράτευσε σχέδιο, μέθοδο, στρατηγική, τη NASA ολόκληρη αν χρειαζόταν και με τη βοήθεια του Θεού τα καταφέραμε! 15 Δεκεμβρίου 2016, ανήμερα του Αγίου Ελευθερίου, γεννήθηκε ένα αγγελικό πλάσμα, ο γιος μας!. Πρώτα από όλα τον ευχαριστούμε για την πίστη του! Τον ευχαριστούμε που δεν τον πτόησαν οι 13 αποτυχημένες εξωσωματικές, ούτε η ταλαιπωρημένη μήτρα μας. Έκανε 3 υστεροσκοπήσεις μέχρι να πετύχει το αποτέλεσμα που τον ικανοποιούσε για να προχωρήσει. Όταν το πέτυχε μας το είπε. Τώρα Φανή οι πιθανότητες μας αυξήθηκαν πολύ, είμαστε έτοιμοι να ξαναπροσπαθήσουμε. Παρακολούθησε προσωπικά το κάθε βήμα της διαδικασίας αλλά εκείνη δεν ήταν η τυχερή μας φορά. Στην επόμενη εφάρμοσε νέες ρυθμίσεις και 23 Απριλίου 2016 βγήκε το αποτέλεσμα της χοριακής. ‘Όποιος έχει περάσει αυτή τη διαδικασία μόνο αυτός μπορεί να καταλάβει την αγωνία να έχεις δώσει αίμα και να περιμένεις το αποτέλεσμα. Χτυπάει το τηλέφωνο, τα χέρια τρέμουν και ακούγεται η μαία, κα Κουτσού συνεχίζετε τα φάρμακα, το αποτέλεσμα είναι θετικό. Νομίζω πως αυτή τη στιγμή τη θυμάμαι με τόσες λεπτομέρειες και θα τη θυμάμαι έτσι όσο ζω. Από εκείνη τη στιγμή ξεκίνησε το πιο όμορφο, το πιο ωραίο ταξίδι της ζωής μας.

Αυτό το ταξίδι χρειάστηκε πολυπαραγοντική υποστήριξη καθότι δεν ήμασταν εύκολη περίπτωση. Για την υποστήριξη αυτή δεν χρειάστηκε να τρέξουμε πουθενά αλλού όπως πιστεύαμε. Ο Κώστας έχει μεριμνήσει και πλαισιώνεται από μία καταπληκτική ομάδα ανθρώπων, μία dream team στην κυριολεξία! Θέλω να ευχαριστήσω τον καθένα χωριστά σε αυτή την ομάδα. Την κα Νατάσα Δεμπεγιώτη, την πιο έμπειρη και εκπληκτική κατά τη γνώμη μου ενδοκρινολόγο. Αρκεί να αναφέρω πως καταφέραμε να αντιμετωπίσω τον διαβήτη καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης με δίαιτα (στρατιωτικού τύπου βέβαια αλλά δίαιτα) χωρίς ινσουλίνη. Σημείωση: αν πάρεις ινσουλίνη το μωρό μπαίνει υποχρεωτικά στην εντατική το πρώτο 24ωρο για λόγους παρακολούθησης, οπότε δεν είναι απλά ένα χάπι που αποφεύγεις. Την αξιολάτρευτη και απόλυτα εξειδικευμένη να πετύχει τις ζητούμενες τιμές που η ενδοκρινολογική εξέταση θέτει, διαιτολόγο κα Δέσποινα Κεκέ. Και επίσης την πιο έμπειρη και εκπληκτική μαία του κόσμου την κα Διονυσία Μπίκου. Η Διονυσία είναι ο λόγος που θήλασα και που δεν έπαθα επιλόχεια. Όλοι τους, ΠΑΝΤΑ διαθέσιμοι, με ενδιαφέρον πραγματικό, λες και ήμουν το μοναδικό περιστατικό (ενώ έχουν εκατοντάδες) του γραφείου τους. Τους ευχαριστώ όλους μέσα από την καρδιά μου!

Για τον άνθρωπο που πίστεψε στο όνειρό μας και έδωσε το είναι του για να το κάνουμε πραγματικότητα μέσα από μεγάλες δυσκολίες έχω να πω όλα τα ευχαριστώ του ουρανού και της γης! Έχει την απεριόριστη αγάπη μας και ξεχωριστή θέση στην καρδιά μας. Το εκπληκτικό με αυτόν τον άνθρωπο είναι πως ενώ συναντάς γιατρούς που κάποιοι είναι καλοί στο χειρουργείο, κάποιοι στη διαδικασία της εξωσωματικής, κάποιοι άλλοι στη γέννα, κάποιοι είναι πολύ καλοί άνθρωποι, ο Σφακιανούδης τα συγκεντρώνει όλα αυτά μαζί! Είναι άριστος στη χειρουργική, στην εξωσωματική, στην παρακολούθηση της εγκυμοσύνης, στον τοκετό και επειδή είναι πάρα μα πάρα πολύ καλός άνθρωπος και με ανοιχτή καρδιά έχει πολύ δυνατό ένστικτο. Μπορεί να αλλάξει άρδην μια διαδικασία αν το ένστικτό του το υπαγορεύει. Σε παίρνει κυριολεκτικά από την είσοδο του ιατρείου του και σε αποχαιρετά στο μαιευτήριο με μωρό γιατί και εκεί μαζί σου είναι μην τυχόν πάθεις επιλόχεια.

Κώστα Σφακιανούδη σε ευχαριστούμε μέσα από την καρδιά μας, έφερες τον ήλιο στο σπίτι μας!