Skip to content Skip to footer

Δεν υπάρχουν λόγια…

Ήμουν στενοχωρημένη αρκετά καθώς η 1η προσπάθεια ήταν παλίνδρομη κύηση και με την απόξεση είχαν δημιουργηθεί συμφύσεις στη μήτρα. Επίσης ήμουν απογοητευμένη από το κέντρο εξωσωματικής που είχα απευθυνθεί, καθώς η υστεροσκόπηση που έγινε μετά την 1η παλίνδρομη, λόγω μεγάλης καθυστέρησης περιόδου, έγινε μετά από δική μου παρέμβαση. Πρέπει να αναφέρω ότι είμαι γιατρός και είχα τη δυνατότητα να κατανοώ λίγο καλύτερα τη διαδικασία. Αυτό βέβαια δε σημαίνει ότι ξέρω τα ίδια ή περισσότερα από τον ειδικό. Απλώς θεωρώ ότι πολλές φορές σε κάποια κέντρα δεν ασχολούνται επαρκώς με το φάκελο (ιστορικό) μιας γυναίκας, λόγω φόρτου εργασίας και αυτό που σκέφτονται είναι οι συνεχείς εμβρυομεταφορές.

Όταν πήγα στον κ. Σφακιανούδη για να κάνω υστεροσκόπηση, είχα ακούσει πολλά καλά λόγια. Όταν τον είδα διέκρινα ένα συνάδελφο ευγενικό, που με ηρεμία άκουγε προσεκτικά και δεν ήταν απλώς διεκπεραιωτικός. Άκουσε προσεκτικά το ιστορικό μου και συμφώνησε ότι έπρεπε να γίνει υστεροσκόπηση (κάτι που ο γιατρός του αρχικού κέντρου δεν θεωρούσε ότι έπρεπε να γίνει).

Ο ίδιος έκανε την υστεροσκόπηση και έλυσε τις συμφύσεις. Πρέπει να πω ότι δεν μου είπε μεγάλα λόγια, γιατί η περίπτωσή μου ήταν σχετικά δύσκολη, ούτε βέβαια με αποθάρρυνε. Έγινε η νέα προσπάθεια εξωσωματικής και με τη βοήθεια του Μεγαλοδύναμου, πετύχαμε. Χάρη στον κ. Σφακιανούδη, ο άνδρας μου κι εγώ έχουμε σήμερα το γιο μας. Τα λόγια είναι λίγα για να εκφράσουν τη χαρά και συγκίνηση που μας έδωσε, αλλά και τη βαθιά ευγνωμοσύνη και εκτίμηση που νοιώθουμε για τον Άνθρωπο – Γιατρό κ. Σφακιανούδη.

Επειδή είμαι στο χώρο τον ιατρικό και έχω δει τι κυκλοφορεί, όπως σε πολλούς χώρους άλλωστε (σε μια εποχή που υπάρχει κρίση αξιών), πρέπει να ομολογήσω ότι ο κ. Σφακιανούδης μάς δίνει ελπίδα για έναν καλύτερο κόσμο. Μου έκανε εντύπωση ότι για την αμοιβή του τον κυνηγήσαμε εμείς. Είναι χαμηλών τόνων, ουσιαστικός, απλός στο μεγαλείο του και αποτελεσματικός. Η βάση όλων των παραπάνω χαρακτηριστικών είναι η μεγάλη αγάπη προς το συνάνθρωπο και η διάθεσή του να βοηθήσει και να μειώσει τον ανθρώπινο πόνο.

Του ευχόμαστε να είναι δυνατός και να συνεχίσει με την ίδια αφοσίωση. Τιμή στους γονείς που έκαναν ένα τέτοιο γιο, τόσο χρήσιμο στην κοινωνία.