Skip to content Skip to footer

Μικρογονιμοποίηση με την τεχνική PICSI (Physiological Intracytoplasmic Sperm Injection)

Η μικρογονιμοποίηση PICSI λειτουργεί σαν ένα ακόμα ποιοτικό φίλτρο των σπερματοζωαρίων και είναι μια τεχνική που χρησιμοποιείται για την βέλτιστη δυνατή επιλογή του σπερματοζωαρίου, που θα χρησιμοποιηθεί για την έγχυση μέσα στο ωάριο με την μικρογονιμοποίηση ICSI.

Ουσιαστικά η μέθοδος PICSI, είναι ακόμη μία δοκιμασία για το σπερματοζωάριο και περιλαμβάνει την τοποθέτηση σπέρματος σε υαλουρονικό οξύ (HA), μια φυσική ένωση που βρίσκεται στο σώμα. Εκεί τα σπερματοζωάρια που θα παρουσιάσουν προσκόλληση στο υαλουρονικό οξύ, είναι και τα πιο λειτουργικά για να προχωρήσουν σε γονιμοποίηση και από αυτά συνεπώς επιλέγεται μικροσκοπικά το ένα που θα γονιμοποιήσει το κάθε ωάριο.

Το PICSI είναι μια μέθοδος που προτείνεται σε περιστατικά με παθολογικό σπερμοδιάγραμμα που συνήθως χαρακτηρίζεται από πολύ κακή μορφολογία (τερατοσπερμία) συνδυαστικά με υψηλά ποσοστά κατακερματισμένου DNA στους πυρήνες των σπερματοζωαρίων. Τέλος, το PICSI ως τεχνική εφαρμόζεται συχνά από τους εμβρυολόγους των εργαστηριών με τα οποία συνεργάζομαι, σε περιπτώσεις πολύ παθολογικών σπερμοδιαγραμμάτων με τα παραπάνω χαρακτηριστικά, έτσι ώστε να βελτιστοποιήσουν τις πιθανότητες μια πετυχημένης γονιμοποίησης.