Skip to content Skip to footer

Βάσει της ελληνικής νομοθεσίας που καλύπτει την δωρεά ωαρίων όλες οι δότριες ωαρίων πρέπει να είναι κάτω των 35 ετών, συνήθως όμως οι δότριες που είναι ενεργές δεν ξεπερνούν τα 32 έτη. Βάσει του Ελληνικού νόμου είναι ελεγμένες για την κάτωθι λίστα εξετάσεων.

Ομάδα αίματος & Rhesus
Ηλεκτροφόρηση αιμοσφαιρίνης Hb
AMH (Anti-Mullerian Hormone)
HIV, HbsAg, Anti-HCV, VDRL,
NAT (HIV – HbsAg – Anti-HCV)
Cytomegalovirus (CMV) IgG & IgM
Cystic Fibrosis CFTR 98%
Karyotype
Fragile X

Οι μονάδες εξωσωματικής με τις οποίες συνεργάζομαι για δωρεά ωαρίων έχουν εξασφαλίσει να κάνουν έναν περαιτέρω έλεγχο στις δότριες ωαρίων, πιο εκτεταμένο από αυτόν που θεωρεί απαραίτητος ο Ελληνικός νόμος, όπως βλέπετε στον παρακάτω πίνακα.

Γενική αίματος, Γλυκόζη, Ουρία, Κρεατινίνη, Χοληστερόλη, HDL, LDL, Τριγλυκερίδια, SGOT, SGPT
Urinalysis, Urine culture
Pap Smear
Σίδηρο & Φερριτίνη
Έλλειψη ενζύμου G6PD
Μεταχρωματική λευκοδυστροφία
Wilson Disease
Συνδρομο Smith-Lemli-Opitz
Μυική δυστροφία Duchenne
HADHA gene
ACADM gene
Congenital disorder of glycosylation

Αυτός ο έλεγχος, περιλαμβάνει το βιοχημικό τους προφίλ, που μαρτυρά την γενικότερη υγεία του ατόμου και έναν εκτεταμένο γονιδιακό έλεγχο που αφορά κάποιες ασθένειες σχετικά συχνά απαντώμενες στον μεσογειακό πληθυσμό, έτσι ώστε να αποφύγουμε την λήψη γενετικού υλικού που ενδεχομένως είναι φορέας κάποιας σοβαρής ασθένειας. Έτσι με ασφάλεια μπορούμε να προχωρήσουμε στην επιλογή της δότριας ωαρίων με βάση το φαινοτυπικό προφίλ της κάθε γυναίκας και να είμαστε αρκετά σίγουροι ότι γονιδιακά, σε επίπεδο γενετικού υλικού δηλαδή, λαμβάνουμε την καλύτερη δυνατή ποιότητα.